Veliki FC Shakhtar Donetsk gostuje u Primoštenu

 • OBJAVLJENO: 12-05-2022
 • u: 11:40
 • 157
 • Ovog vikenda nas očekuje jedan veliki događaj za naš mali klub i za naše malo misto.

  Naime, u subotu 14.05. u goste našem klubu dolaze njihovi vršnjaci iz velikog FC Shakhtar Donetsk.

  S obzirom na trenutnu situaciju u njihovoj državi, mali Ukrajinci su na poziv bivšeg igrača Shakhtara Darija Srne došli u Split gdje borave već nekoliko mjeseci.

  Preko zajedničkog prijatelja stupili smo u kontakt s njima, te uspjeli dogovoriti zajedničko druženje koje će se sastojati od sportskog i zabavnog dijela.

  Sam sportski dio će se odvijati kroz subotnje jutro na malonogometnom igralištu kod OŠ Primošten, gdje će se odigrati nekoliko utakmica između malih Ukrajinaca i naših malih malonogometaša.

  Nakon sportskog dijela dana, red će doći i na onaj zabavni dio koji će se nastaviti na plaži Mala Raduča gdje ćemo ugostiti naše goste iz Donetska i naše male igrače.

  Očekujemo preko 100 gostiju iz Ukrajine i uz njih još toliko naših malih igrača, te smo za sve njih osigurali hranu i sokove koje će pripremiti naši vrijedni volonteri.

  Nakon toga slijedi plaža, more, kupanje i slobodno popodne za međusobno druženje.

  Sportski dio programa će se sastojati od mini turnira koji će odigrati naši dečki i vršnjaci iz Ukrajine, a igrati će generacije 2008. i mlađi i 2010. i mlađi.

  Iako su nastupali diljem Dalmacije i bili su ugošćeni od strane dosta ekipa, kod nas prvi put dolazi cijela škola Shakhtara koja boravi u Splitu (iako neće svi igrati svi dolaze i biti će ugošćeni).

  S obzirom na trenutno stanje u njihovoj zemlji i s obzirom da djeci koja borave van granica svoje zemlje sigurno nije lako nadamo se da će i ovaj naš mali čin barem malo uljepšati njihov boravak u našoj zemlji.

  Apsolutno svi koji zainteresirani su pozvani da dođu i pogledaju ovaj za nas veliki sportski događaj, a djecu pozivamo na kasnije zajedničko druženje na plaži Mala raduča.

  Također moramo najaviti i jedan poseban događaj za taj dan.
  U goste nam dolaze i naši Downovci, odnosno njihova nogometna  ekipa djece s sindromom Down, koja će odigrati prijateljsku utakmicu protiv momaka iz Shakhtara i uopće ne sumnjamo da će doći do sigurne pobjede.

  Za kraj se moramo zahvaliti svim volonterima i svima ostalima koji su i koji će pomoću u organizaciji ovog događaja, zahvaljujemo se TZ Primošten i Općini Primošten.

  😃❤️💪👏👏👏👏👏👏⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽